jump to navigation

Doğru Bilgi 9 Ekim 2007

Posted by Aybars in Hatırla!, Kültür, Kürtçe-Kürtçülük, Türk Soykırımı, Yahudi, İslam.
trackback

Degerli Arkadaslar,

Asagida ekli dokuman, günümüz Türkiyes’inin elzem bir meselesine dair, (Kadim Turkce’nin onemli kavramlarina dair cozumlemeler)  yeni veriler icermektedir.
Dikkatle incelemeniz ve mumkun oldugu kadar
yaymanız temenni ediyorum.
Selam ve saygılarımla..
Husrev Ozel

Orijinal eklentiyi indir

 

Selam, 
 
‘İnsan’ adlı varlık grubunun yerde yaşamaya başladığı tarihten, içinde bulunduğumuz şu vakite kadar ve artık ‘siyonizm’ adını almış olan düşmanın, insanlığa karşı geliştirdiği ve çok fazla başarıya imza atmış olan silahı; ‘yanlış bilgilendirme’dir. Aynı bayrak altında yaşayan insan toplumlarının bile bu denli kutuplaşmış olmalarının yegâne sebebi; farklı bilgileri doğru olarak kabul etmiş olmalarıdır. Siyonizmin yerden kazınması için kullanılacak yegâne silah da; ‘doğru bilgi’dir. İnsan toplumlarının, üzerinde yaşamakta olduğumuz yerde son viraja girmiş olduğu bu vakitlerde, yaklaşık olarak 4565 senedir süren mücadelede zafere erişmesi için yapmak zorunda olduğu iş; şu ana kadar doğru olarak kabul ettiği bilgilerin ön yargılarından kendisini kurtarmak, sorgulayarak düşünmeye başlayıp, insanlığın eriştirildiği ilim seviyesinin rehberliğinde aklını işletmeye başlamasıdır. Bu sayfalarda tarafınıza tebliğ edilmiş olan bilgilerin kanıtlarıyla birlikte çok daha fazlasına, ‘GÖK TEÑRİ’ adlı eserde erişebilirsiniz. Tarafımızla irtibat kurararak veya www.umutinsan.org.tr adresinden bu esere ulaşabilirsiniz. ‘TÜRK’ ve ‘KÜRT’ adlarının anlamını, TÜRK ve KÜRT toplumu, TÜRK ve KÜRT milliyetçiliği ifadelerinin neleri ve hangi varlıkları tanımlamadığını doğru öğrenmeden, ne yaklaşık beş bin senedir yer üzerinde olup biteni ne de semavi eserleri tamamiyle doğru anlamak mümkün değildir.  Aşağıda kullanılan doğru Türkçe (Erken Türkçe) tamğaların anlamları, Kazım Mirşan’ın yaklaşık elli senedir süren araştırmaları sonucunda eriştiği bilgileri paylaştığı çalışmalarından alınmıştır. (www.geocities.com/kazimmirsan) Orqun yazıtlarında TÜRÜK olarak kullanılmış olan ‘TÜRK’ adının aslı TÜR-ÖK’dür. Doğru (erken) Türkçe tamğalarla tam yazılışı; İT ÜR ÖK IT : Belirme   İT : BelirenUR : Hakimiyet kurma     ÜR : Hakimiyet kuranÖK : Tenri’yi/Allah’ı tanımlayan sıfat; En üstteki yönetici (Arapça Rab’bim Allah, Türkçe ÖKÜM TEÑRİ) İT ÜR ÖK = TÜRK ; belirerek hakimiyet kuran ÖK, demektir.  Artık öğrenilmesi gereken durum şudur. TÜRK adı, Var Eden’in Türkçe adlarındandır. Herhangi insan toplumunu tanımlamak için kullanılabilecek ad değildir. Var Eden’i tanımlayan,  sadece ve sadece Var Eden için telaffuz edilebilecek Türkçe adlardandır. 
 
 
Nasıl Kur’an ayetlerinde Var Eden’in Arapça adları öğretilmiş ise, aynı sayıda Var Eden’in Türkçe adları da mevcuttur. AD tamğasının anlamı ‘eylem’dir. Farklı ‘AD’lar farklı eylemleri ifade eder. Sadece Var Eden’e ait olan adlar; diğer varlıklar tarafından yapılamayacak ve sadece Var Eden tarafından yapılabilecek eylemleri tanımladığı için bu adlar sadece Var Eden için kullanılabilir. TÜRK adında geçen ÜR; ‘hakimiyet kurma’ eylemi, sadece Var Eden tarafından yapılabilecek eylem/iş olduğu için, yani hakimiyet kuran sadece Var Eden olduğu için, TÜRK adı Var Eden’e aittir. Sadece Var Eden’e ait diğer bazı Türkçe adlar; BEN   Tam yazılışı; ËBEÑ     ËB ; yüceler yücesi,   AÑ ; akılı işletme sistemi/düşünme özelliği,  EÑ; akılı işletme özelliğinin sahibi olanËBEÑ=BEN ; akılı işletme özelliğinin sahibi olan yüceler yücesi SENTam yazılışı; USEÑUS ; vücutUSEÑ = SEN ; akılı işletme özelliğinin sahibi olan vücut BİRTam yazılışı;  ËBİÜRI ; kâinat       İ; kâinatın içinde olma ËBİÜR=BİR ; kâinatın içinde hakimiyet kuran yüceler yücesi TEÑRİTam yazılışı;  ATEÑÜRİAT ; var etme – varlık    (ATA; var edilen)ATEÑÜRİ =  TEÑRİ ; Sahibi olduğu akılı işletme özelliğiyle kâinatın içinde hakimiyet kuran varlık MATTam yazılışı ; ËMAT      (Etrüskçe’de ‘Ben’ demektir. Lazca’da ‘Med  > ma’ halini almıştır. “Erken Türklerin Anadolu Yazıtları, Kazım Mirşan – 2005”)  ËM ; birinci şahıs zamiri ËMAT = MAT ; Var Eden     (ATËM/ADEM ; var edilen) İÇÜ APA İÇ ; iç/sahiplik/dahiliAP ; görünme    APA; görünenİÇÜ APA ;  içinde görünen  AL-APAAL ; tümü/bütün/herşey    (ingilizcedeki ALL bu tamğadan türetilmiştir)AL-APA ; herşeyde görünen (Arapçası Zahir; herşeyde tecelli eden) KİTAPTam yazılışı ; ÖKİTAPÖKİTAP = KİTAP ; ÖK/Teñri/Allah belirerek görünendir 
 
 
 
MÜRİDTam Yazılışı ;  ËMÜRËDAD ; eylem,   ËD ; bitmiş, yapılmış eylem (İngilizcedeki d0-did kullanımı bu tamğa ve mantıktan türetilmiştir)ËMÜRËD = MÜRİD ; yapılmış eylemler üzerinde hakimiyet kuran CENAB-I MAT  Tam yazılış ; ÖCEÑAB-I  ËMATÖC ; kendiÖCEÑAB-I  ËMAT =  CENAB-I MAT ;  Var Eden; su ve akılı işletme özelliğinden(Ruh’dan) oluşan kâinatın kendisidir. (Akılı işletme/düşünme özelliği Ruh’a aittir. Kâinat, MAT’ın(Var Eden’in) fiziksel varlığının ve Ruh’unun  toplamıdır. Herşey Var Eden’in fiziksel varlığının küçük miktarından var edilmiştir. İçimizdeki ruhlar da Var Eden’in Ruh’unun az miktarlarıdır.)  Bizlere anlamları yanlış olarak öğretilmiş olan ‘Ben’, ‘Sen’ ve ‘O’ ifadelerinin doğru Türkçe karşılıkları şunlardır; ÖCUM ; kendimÖCUN ; kendinÖCU ; kendisi U ; Teñri/Allah/ÖK dışındaki varlıklar için ‘o’ demektir.Ü ; sadece Teñri/Allah için kullanılabilen ‘O’ demektir. ÖCÜ ; sadece Allah/Teñri için kullanılabilir, ‘Kendisi’ demektir. Mustafa Kamâl Atatürk’ün ölümü tatmadan önce söylediği son laflardan olan ‘… dil.. aman dil’ lafının anlamı bu durumdur. Bukün Türkçe diline ait olduğunu sanarak telaffuz ettiğimiz ad ve isimlerin tahmin edebileceğinizden fazlasının doğru Türkçe ad ve isimlerle alâkası yoktur. Ad ve isimlerin anlamlarının yanlış öğretilerek insanların farklı şeyleri doğru kabul etmelerinin başarılmış olması; insan toplumlarının kutuplaşmalarının ve çatışmalarının da kaynağıdır. İşte siyonizmin en büyük başarısıda bu durumdur; insanların, telefuz ettiklerinde Allah’a ortak koşan ve hakaret eden  duruma düşürülmesidir. Siyonizmin bu konuda en başarılı olduğu dil; bukünkü Türkiye Türkçesi ve İngilizce’dir. İşte kahreden örnekler; PENİS   (İngilizce okunuşu ; pinıs)Tam yazılışı ; APEÑİSİS ; RuhAPEÑİS = PENİS ; akılı işletmenin sahibi olan görünen Ruh PENİS ADININ BİZLERE NE OLARAK ÖĞRETİLDİĞİNİ BİLİYORSUNUZ … İK tamğasının anlamı ; dual’dir. Bunun anlamı şudur. MAT (Var Eden)  istediği zaman kâinatın içinde, varlık alanında; Allah/Teñri katındadır. İstediği zaman gaybda; bilinmeyen alemdedir. Bu eylemi tanımlayan ad; İK’dir. Ve bu eylemi yapabilecek olan sadece Var Eden olduğu için ‘İK’ tamğası/adı sadece Var Eden için kullanılabilir. 
 
 
 
SİKTam yazılışı OSİK veya İSİK’ dir.  OS ; gökOSİK ; gökteki dual,  İSİK ; dual Ruh (hem gaybda hem de kâinatın içinde olan Ruh, demektir). İkiside Var Eden’i tanımlamaktadır. SİK ADININ BİZLERE NE OLARAK ÖĞRETİLDİĞİNİ BİLİYORSUNUZ … BOKTam yazılışı ; ABOQAB ; suOQ ; kuantum mekaniği, var edilişin fizik ilimidir. (Kainat içerisinde herşey sudan var edilmiştir. Bukün kullandığımız Türkçe alfabesinde Q harfi olmadığı için OK olarak telaffuz ediyoruz). ABOQ = BOK ; su ile oluşturulan/meydana getirilen kuantum mekaniği; var ediliş. 
 
BOK ADININ BİZLERE NE OLARAK ÖĞRETİLDİĞİNİ BİLİYORSUNUZ … Sizler halâ siyonizmle mücadeleye başlamayacak mısınız?… Hayır mı? Ağızlarınızdan çıkan hangi laf doğrudur?  ‘GÖK TEÑRİ’ adlı eserde Yahudi toplumunun Beniisrael halkı tarafından nasıl kandırılıp kullanıldığı, nasıl tuzağa düşürülerek siyonizme hizmet ettirildiği kanıtlarıyla anlatılmıştır. Yapılacak mücadele siyonist avına çıkmak değil, doğru bilgi ile milletimizi uyandırmak, insan adlı varlık grubunun içine düşürüldüğü durumdan kurtulması için çalışmaktır. Allah/Teñri/ÖK, 19 Mayıs 1919’dan sonra, insanlığın hidayete ermesi/doğru bilgiye erişmesinin başlangıç yeri olarak yine Anadolu’yu; yüce Türk milletini seçmiştir. Kuran ayetlerinde insanlığa eriştirilen bilgileri dikkat ederek okursanız, var edilen varlık gruplarının farklı ifadelerle tanımlandığını görebilirsiniz. Kuran ayetlerinde  ‘Toplum’ ve ‘Halk’ şeklinde iki farklı varlık grubu ayırımı yapılmıştır. Doğru Türkçe olarak IL/ÏL ; toplum, UL/ÜL; halk demektir. İnsanlar; ‘Allah/Teñri Toplumları’, insan adlı varlık grubundan olmayanlar; ‘Allah/Teñri Halkları’ olarak adlandırılmıştır.  İnsanlar üç farklı maddeden var edilerek çoğaltılmışlardır; kuru çamur (Hz. Adem soyu), toprak ve su. (Bu konuda çok geniş bilgiye GÖK TEÑRİ adlı eserde ulaşabilirsiniz). 
 
Allah/Teñri/Türk Toplumları (İnsanlar)                                      Allah/Teñri/Türk Halkları    (ÖKIL’lar/KIL’lar ; ÖK  Toplumları)                                     (ÖKUL’lar/KUL’lar ; ÖK Halkları)                                                              *     TÜRK/Allah kuru çamur toplumu                                                         Melekler   **   TÜRK/Allah toprak toplumu                                                                   Cinler  *** TÜRK/Allah su toplumu                                                                         İsraeloğulları                                                                                                                                Beniisrael 
 
 
 
 
*     Allah/TÜRK tarafından ilk vücudu kuru çamurdan var edilen insan toplumu**   Allah/TÜRK tarafından ilk vücudu topraktan var edilen  insan toplumu                                 *** Allah/TÜRK tarafından ilk vücudu sudan var edilen insan toplumu Orta ve batı Asya’da 15 farklı devlet kurmuş ve Anadolu TÜRK milletinin de ecdadı olan toplum TÜRK/Allah su toplumudur  ;  TÜR-ÖK BÏL  Tam yazılışı ; İTÜR-ÖK ABÏL ; belirerek hakimiyet kuran ÖK Su Toplumu Asya tarihini incelediğinizde de bulamayacağınız gibi, OĞUZ Türkleri adında yaşamış insan toplumu yoktur. Kanıtları GÖK TEÑRİ adlı eserde verilmiştir. İsraeloğulları,  Anadolu Türk milletine OĞUZ Türkleri diye yutturulmuştur, tıpkı Yahudilik anneden geçer masalı gibi. Ecdadımız lafta Kayı boylarından göçmüş uydurma Oğuz beyleri değil,  KÏL TÏGİN, BÏLGE QAĞAN, ÖÑRE BIÑA BAŞI gibi, TÜRK Su Toplumu’ndan olan yüce insanlardır. Bukün Türkiye’de yaşayanların Türk Su Toplumu’ndan olmayanları; Araplar, baba tarafından Yahudi olanlar ve Beniisrael halkından olanlardır. Ermeniler, Rumlar (ki Rum adında toplum yoktur. ROME’dan türetilmiştir, Roma’lı demektir; Etrüsk su toplumudur) ve Kürt toplumu da dahil olmak üzere hepsi TÜRK/TEÑRİ/ALLAH Su Toplumu’ndandır.  Constantinapolis ve Rum(Rome) Pontus imparatorluklarını kuranlar ve bukün ‘gâvur’ olarak adlandırılanlar da TÜRK Su Toplumu’ndandır. Aynı şekilde Avrupa milletlerinin ve Avrupa’dan Amerikaya göç etmiş olan ve bukün Amerikan toplumudaki beyazların çoğu olmak üzere. Bukün yer üzerinde yayılmış durumda “… çeşitli dil, yöre ve ağızlarla 488 farklı şekilde yazılan Türk adı kullanılmaktadır” (SİYON-TÜRK ZELDA, Cengiz Özakıncı, 2006 filika Yayınları).  Doğru (Erken) Türkçe’de BİLGİ olarak kullanılmış ad yoktur. Doğrusu BÏLİG’dir. Tam Yazılışı : ABÏLİGİG : kültürABÏLİG  : Su Toplumu kültürü Kültür ; yaşam ilkeleri, sanat, giyim kuşam, örf ve adetler, el aletleri vb. şeyler yer üzerine Su Toplumu tarafından yayılmıştır, öğretilmiştir.   Fark etmelisiniz ki, Kuran ayetleri yere indirilmemiş olsa idi, bukün çoğumuz Hrıstiyanlığı kabul etmiştik ve camiler yerine kiliselere gidiyor olacaktık. Türkiye’de özellikle son dört senedir yapılan kazılarda hep Hıristiyanlığa ait kalıntılarının çıkmasının sebebi budur. Türk Su Toplumu’nun Asya’dan Anadolu’ya gelişi 4500 sene kadar öncedir. Hakkari’nin Gevaruk vadisinden, İstanbul’un Erenköy’üne, Akdeniz ve Ege kıyılarına kadar her yere yayılmış olanlar ecdadımız olan Türk Su Toplumu’dur. Kuran’ın vahiy edilmediği dönemlerde Hıristiyan olarak yaşamışlardır. Belirli kısmıda islamiyete geçmemiştir. Rum Pontus imparatorluğunu kuranlar ve Bizanslılar Avrupadan gelmiş insanlar değildir. Aksine, Roma imparatorluğunu ve diğer Avrupa devletlerini kuranlar Anadolu üzerinden ve Karadeniz’in kuzeyinden oralara  kadar yayılmış olan TÜRK Su Toplumu’dur. Soy olarak aynı soydur. Araplar ve baba tarafından Yahudi olanlar TÜRK Toprak Toplumu’ndandır. Şimdi gelelim ‘KÜRT’ adının nereden türetildiğine. 
 
 
 
TÜRK ; İT ÜR ÖK adını oluşturan tamğaları soldan sağa sırasıyla yazarsanız, ÖK ÜR İT,  yani KÜRT olur. Var Eden’in Türkçe adlarından olan TÜRK adının soldan sağa yazılışı ve okunuşudur. TÜRK ve KÜRT adları Var Eden dışında varlıklar için kullanılamaz. İnsanlar TÜRK veya KÜRT olamaz. Çünkü bizler ‘hakimiyet kuran’ değiliz. TÜRK adı Orqun yazıtlarında TÜRÜK olarak geçmektedir. Tam Yazılışı; İT ÜR Ü ÖK. ‘Ü’ tamğasının sadece Var Eden/Teñri/Türk için kullanılabileceğini ve anlamının ‘O’ olduğunu hatırlarsak; TÜRK = İTÜRÖK ; belirerek hakimiyet kuran ÖK’dür.TÜRÜK = İT ÜR Ü ÖK ; O belirerek hakimiyet kuran ÖK’dür. TÜRÜK adını soldan sağa sırayla yazarsanız; ÖK Ü ÜR İT = KÜRT olur. Tersten okursanız yine KÜRÜT olur. Zaman içerisinde KÜRÜT-KÜRT-KÜRD olarak farklı şekillerde telaffuz edilmiştir. Fark ediniz ki, Türk’çe; Teñri’ce/Allah’ca demektir. Arşda (ARÖŞ; ‘uzakta tecelli eden’ yer demektir) kullanılan dildir. Kâinatsal dil Türkçe’dir. Elbet bukün bizlere Türkçe diye telaffuz ettirilen adlar ve isimler değil. Sonuç olarak TÜRK = KÜRT = ALLAH = TEÑRİ= ÖK’dür ve Var Eden dışında varlıklar için kullanılabilecek adlar değillerdir. Aynı şekilde, Türkler veya Kürtler şeklindeki ifadeler de yanlıştır. ‘ler’ çoğul takısıdır ve Türk’ler= Kürt’ler=Teñri’ler=Allah’lar demektir ve de yanlıştır. Siz adınızın tersten okunarak size seslenilmesini ister misiniz? Elbet hayır. Doğal olarak doğru telaffuzu şekli KÜRT değil, TÜRK’dür. TÜRK ALLAH’dır. ALLAH  KÜRT’dür/TÜRK’dür; belirerek hakimiyet kuran ÖK’dür. TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ = KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİ = TEÑRİ MİLLİYETÇİLİĞİ’dir. Bu durumun fiziksel anlamı; hıristiyan veya islam olsun, semavi eserlerde Allah/Teñri/Türk/ÖK tarafından öğretilen ilkelere uygun olarak yaşama gayreti içerisinde olmaktır. Tıpkı ‘İstikbâl Göklerdedir’ lafı, Mustafa Kamâl Atatürk isimi gibi 19 harften oluşan ‘Ne mutlu Türküm diyene’ lafının ne anlama geldiğini öğrenmeye sıra geldi. Aşağıdakilerin hepsi aynı anlamdadır; Ne mutlu İTÜRÖKÜM diyene. Ne mutlu TÜRÜKÜM diyene. Ne mutlu TÜRKÜM diyene. Ne mutlu ÖKÜM diyene. Ne mutlu KÜM diyene. 
 
 
 
Peki ÖKÜM diyene ne mutlu da, ne diyenin vay haline? Bu sorunun cevabını verebilmek için şu bilgileri de aktarmam gerekiyor. Arşdaki yüce konseyde yöneticilerin toplam sayısı 1+6 = 7’dir. (siyonistlerin 7 mumlu şamda ile gönderme yaptığı durumdur. 7 mumuda yakarak 7 ilah var demek isterler.) Yüce konseyin hokumdarı olan Allah’dır, Türkçe ünvanı ÖK’dür; Arapça Rab’dır. Diğer Rablerin Türkçe ünvanı ÖG’dür ve bu varlıklar ilah veya Teñri değildirler. Bu Rablerin/Yöneticilerin isimleri Kuran’da verilmiştir. ‘Ne mutlu ÖKÜM diyene’ lafı yerine ‘Ne mutlu ÖGÜM diyene’ lafını söyleyenin vay haline durumu oluşmaktadır. ÖGÜM şeklinde sesleniş, Allah’a ortak koşulan Rableri/Yöneticileri anmak ve Allah’a/Türk’e ortak koşmaktır. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ lafının anlamı; Allah’ı/Teñri’yi/Türk’ü anmak ve ‘Ne mutlu Allah’a/Teñri’ye/Türk’e ortak koşmayana’ demektir. Anlamış olduğunuz üzere,  Ne mutlu Türküm diyene = Ne mutlu Kürtüm diyene’dir. Allah’a ortak koşmamaktır. Herhangi adı tersten okuma yanlış olacağı için de doğru telaffuzu ‘Ne mutlu Türküm diyene’ dir. Biliniz ki, bukünkü  Türkiye Türk’çesine kıyasla kendisini siyonizmin tuzağından korumuş en doğru dil, Kürt’çe olarak ifade edilen dildir. Bozulmamış Kürt’çe konuşanlar doğru Türk’çe adları telaffuz etmekte, Allah’a hakaret içeren ve ortak koşan adları ve isimleri telaffuz etmekten kendilerini korumuş durumdadırlar. Son savaş ve buzul çağı için yapacağımız hazırlıklar ne olursa olsun, doğru Türkçe adları içeren ADLIK (sözlük değil, Adlık) hazırlamaz ve doğru adlar ile hazırlanmış ders kitaplarını eğitim sistemimize yerleştirmez isek, işimizi yarım yapmış oluruz.  Başlangıçta da ifade ettiğim gibi, siyonizmin pan zehiri ve de barışın kaynağı ‘doğru bilgi’dir. İnsanlar doğru bilgi etrafında toplandığında, insan adlı varlık grubunun düşmanı olan siyonizmin yapmış olduğu tüm kötülüklerin önü kesilecek, tüm insanların hayatından kazınıp atılacaktır. 
 
Selam  ÏSËLAM ÏS ; ruhËL ; iletmeAM ; sevgi                       ÏSËLAM/SELAM ; ruh iletir sevgi; sevgimi iletirim 
 
 
 
Mehmet Cüneyd Çapanık    Mümkün olan her kurum ve kuruluşa iletmeniz, insanlığa hizmet ve yardım etmektir. 

Yorumlar»

No comments yet — be the first.

Yorum bırakın